Οι σωστές διατροφικές επιλογές θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και θα δημιουργήσουν μία ασπίδα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό.

Επειδή η τροφή μας είναι και το φάρμακό μας, η διαμόρφωση της διατροφικής καθημερινότητάς μας μπορεί να λειτουργήσει ως μια μορφή «ασπίδας» εναντίον του κορονοϊού.

Ένας από τους βασικότερους τρόπους αντιμετώπισης του κορονοϊού είναι η θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος. Υπάρχουν ομάδες τροφών, αλλά και μεμονωμένες τροφές με τις οποίες μπορούμε να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού μας.

Σωστές διατροφικές επιλογές: Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D

Ο ρόλος της βιταμίνης D είναι πολύ σημαντικός για την προστασία του ανοσοποιητικού. Βιταμίνη D περιέχουν μεγάλα ψάρια όπως ο τόνος και ο σολομός τα αβγά, το μουρουνέλαιο κ.ά. Σημαντική επίσης είναι και η έκθεση στον ήλιο – προσώπου και χεριών- για 10-15 λεπτά την ημέρα για την επαρκή σύνθεση των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε βιταμίνη D.

Σωστές διατροφικές επιλογές: Γιαούρτι, κεφίρ, προβιοτικά

Σημαντική είναι και η συμβολή γιαουρτιού και κεφίρ και γενικά τροφών πλούσιων σε προβιοτικά.

Σωστές διατροφικές επιλογές: Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C

Ένας τρόπος για να θωρακίσετε τον οργανισμό σας είναι να εντάξετε στο καθημερινό διατροφικό πλάνο τροφές με βιταμίνη C όπως πορτοκάλια, μανταρίνια, ακτινίδια, φράουλες, γκρέιπ φρουτ, πιπεριές κ.ά. Η βιταμίνη C αυξάνει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων καταπολεμώντας τις λοιμώξεις αποτελεσματικά.

Όλα αυτά μπορείτε να τα ενσωματώσετε και σε συνταγές όπως ένα κέικ. Εάν σας ενδιαφέρει μπορείτε να προμηθευτείτε το χειροποίητο κέικ από τη θεσσαλονίκη καλώντας στο +306948805308 το οποίο θα σας παρουσιάσω παρακάτω.

Protein Cake Gold Blend ΙΙ


Κέικ με πρωτεΐνη χωρίς ζάχαρη και αλεύρι

Συστατικά: αυγά, πίτουρο βρώμης, αλεύρι αμυγδάλου, αλεύρι καρύδας, αλεύρι γκυκομανάνης, λιναρόσπορος, Macha Uji Bio, Macha energy, χοντροτριμμένα καρύδια, Applegranola χωρίς ζάχαρη, μήλο, ακτινίδιο και αχλάδι, βανίλια, κανέλα, μπέϊκιν πάουντερ gluten free, γλυκαντικά: ερυθριτόλη και ξυλιτόλη, κακάο με 1% λιπαρά, Πρωτεΐνη με γλυκιά γεύση σε σκόνη χωρίς ζάχαρη, Γύρη μέλισσας, καρότο bio, τριμμένο γαρίφαλο, Μαστίχα Χίου τριμμένη, σπόρους τσία, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία από τη φόρμουλα της Herbalife χωρίς ζάχαρη.

Αυτή η έκδοση του κέικ είναι ένα superfood cake χωρίς ζάχαρη και λιπαρά. Είναι ιδανικό πρωινό ή σνακ πριν την προπόνηση και για όσους κάνουν ισορροπημένη διατροφή και θέλουν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως: μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο, σύμπλεγμα Β. και αντιοξειδωτικές ουσίες. Κάθε φέτα είναι χορταστική αφού είναι γεμάτη πρωτεΐνη και δίνει την απαραίτητη ενέργεια για άσκηση ή οποιαδήποτε δραστηριότητα και εργασία μέσα στην ημέρα σας με θρεπτικές θερμίδες χωρίς λιπαρά και περιττούς υδατάνθρακες όπως τα κοινά γλυκά κέικ που περιέχουν ζάχαρη και λευκό αλεύρι. Ένας θησαυρός ενέργειας και γλυκιάς γεύσης!


Τώρα μπορείτε να θωρακίσατε το ανοσοποιητικό σας!

Not found