Online Movement for modern life

Στις δύσκολες ημέρες που περνάμε λόγω της ίωσης του Κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, η πρώτη άμυνα του οργανισμού μας αλλά και η γρήγορη ανάρρωση εφόσον νοσήσουμε είναι να κρατάμε σε υψηλό θρεπτικό επίπεδο την διατροφή μας, την σωματική μας δραστηριότητα και την ψυχική μας κατάσταση.

Ας δούμε τα σχετικά με τη σωματική μας δραστηριότητα το οποίο λόγω συνθηκών μπορεί και είναι καλό να γίνει στο σπίτι (ή στο γραφείο εάν ακόμη εργάζεστε) για την αποφυγή μετάδοσης της ίωσης.

Σωματική δραστηριότητα θεωρείται οποιαδήποτε κίνηση που παράγεται από τους σκελετικούς μυς και απαιτεί περισσότερη ενέργεια από ότι σε κατάσταση ηρεμίας, συνεπώς, περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες που συχνά δεν θεωρούνται άσκηση αλλά εκτελούνται καθημερινά όπως είναι οι οικιακές δραστηριότητες, οι μετακινήσεις αλλά και οι δραστηριότητες αναψυχής. Οι τελευταίες δεν συστήνονται αυτήν την περίοδο λόγω πανδημίας.

Στη σωματική δραστηριότητα συμπεριλαμβάνεται επίσης και η οργανωμένη άσκηση μέσω ειδικών προγραμμάτων και ειδικών ασκήσεων που μπορούν να γίνουν και διαδυκτιακά (πχ Skype) με στόχο τη βελτίωση των φυσικών ικανοτήτων όπως είναι η δύναμη, η αντοχή και η ευελιξία.

Τα οφέλη της στην υγεία μας σχετίζονται με το ποσοτικό σύνολο της δραστηριότητας, δηλαδή με τη διάρκεια, τη συχνότητα αλλά και με την έντασή της. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να δίνουμε έμφαση στον συνολικο χρόνο που δαπανάται σε κάθε δραστηριότητα, καθώς πόσο συχνά γίνεται και πόσο έντονα.

Σαφώς και η σχέση μεταξύ της άσκησης και της φυσικής δραστηριότητας είναι δοσοεξαρτώμενη, οι άνθρωποι επιθυμούν μέσω αυτής να μειώσουν τους κινδύνους χρόνιων παθήσεων, να αποφύγουν την παχυσαρκία και να αποκτήσουν τη φόρμα τους, οπότε θα ωφεληθούν αυξάνοντας την απαιτούμενη σωματική δραστηριότητα και θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

«Τι μπορώ να κάνω έαν έχω 8ωρη καθιστική εργασία; ή αναγκάζομαι να μείνω σπίτι λόγω πανδημίας;»

Πολλοί από εμάς έχουν καθιστική ζωή ή «αναγκάζονται» λόγω πανδημίας του Κορωνοϊού να μένουν σπίτι, δηλαδή είμαστε «αναγκασμένοι» με ατομική ευθύνη να καθόμαστε ή είμαστε ξαπλωμένοι για αρκετές ώρες την ημέρα, συνηθίζοντας έτσι σε μια πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Η πολύωρη παραμονή σε μία θέση και η λάθος στάση του σώματος κάνει τους μυς δύσκαμπτους και τις αρθρώσεις να «κολλάνε».  Αυτή η ακαμψία προκαλεί μεγάλες ζημιές στην υγεία του σωματός μας, στον αυχένα, στη μέση, στην πλάτη στους ώμους, στους μηρούς και στα ισχία.

Οι περισσότερες από τις προκαλούμενες βλάβες είναι αναστρέψιμες στην οξεία στους φάση, εφόσον βέβαια αντιληφθούμε από νωρίς τα πρώτα συμπτώματα και τα αντιμετωπίσουμε εγκαίρως.

Αντιθέτως, εάν τα αγνοήσουμε και το πρόβλημα γίνει χρόνιο τότε δημιουργούνται μόνιμες βλάβες στους ιστούς που δύσκολα θεραπεύονται ή τουλάχιστον απαιτούν μακροχρόνια αγωγή.

Γι’αυτό το λόγο οφείλουμε να βάλουμε μια ποικιλία στην ημέρα μας, αλλάζοντας τη ρουτίνα μας.

Συγκεκριμένα, μπορούμε να καθιερώσουμε ανά 1 ώρα ένα μικρό διάλειμμα δηλαδή να σηκωνόμαστε από τη θέση μας και να περπατάμε ή να κάνουμε μικρές διατάσεις στα χέρια και στα πόδια μας έτσι ώστε να αιματώνονται και να οξυγονώνονται οι καταπονημένοι ιστοί, να ανακτούν την ελαστικότητά τους οι μύες και να ενυδατώνονται οι αρθρικοί χόνδροι.

Άλλη μία σημαντική αλλαγή είναι να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν λιγότερο το αυτοκίνητο και καθόλου -εάν γίνεται- για τις κοντινές αποστάσεις, προτιμώντας σε πολλές περιπτώσεις τις μετακινήσεις με τα πόδια ή με το ποδήλατο όσο ακόμη μπορούμε διότι μπορεί και να σταματήσει αυτή η δυνατότητα λόγο μετάδοσης της ίωσης.

Ακόμα και η παραμικρή αλλαγή στο καθημερινό μας πρόγραμμα όπως για παράδειγμα να χρησιμοποιούμε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, να κάνουμε ασκήσεις στο σπίτι που να αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές μας ανάγκες μπορούν να είναι σωτήριες.

Και εδώ είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι η χρήση έτοιμων βίντεο από το διαδύκτιο ίσως δεν είναι η καλύτερη λύση, διότι ρισκάρουμε να τραυματίσουμε το σώμα μας με ασκήσεις που δεν αντιπροσωπεύουν τις πραγματικές μας ανάγκες και δεν απευθύνονται στο ιατρικό ιστορικό μας.

Σίγουρα αποτελεί μια οικονομική λύση στο τώρα αλλά σκεφτείτε τι θα γίνει αν τραυματιστείτε στην προσπάθεια να εκτελέσετε ασκήσεις που δεν είναι του επιπέδου σας αλλά τις προβάλει κάποιος/α υψηλού επιπέδου σε ένα βίντεο για να εντυπωσιάσει ή απλά επειδή είναι η δίκη του φυσική κατάσταση πολύ ανεβασμένη.

Δεν είναι και τόσο ωφέλιμο να φτάσουμε να χρειαζόμαστε ιατρική ή φαρμακευτική βοήθεια από κακή επιλογή ασκήσεων ειδικά αυτή την περίοδο που ο τομέας της υγείας είναι επιβαρυμένος λόγω της ίωσης του Κορωνοϊού και άλλων σοβαρότερων προβλημάτων (ατυχήματα, χρονιές παθήσεις κλπ).

«Τι μπορούμε να κάνουμε τότε εφόσον δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε γυμναστήρια ή χώρους άθλησης με εξειδικευμένους γυμναστές λόγω πανδημίας;»

Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους που αναφέραμε υπάρχει μια νέα υπηρεσία που ονομάζεται “Online Movement for modern life”.

Το “Online Movement for modern life” έχει δημιουργηθεί από μια ομάδα νέων ανθρώπων από το Fitness Club Ormi με μεγάλη αγάπη και πάθος για τη γυμναστική με σκοπό να καλύψει την ανάγκη παροχής προγραμμάτων γυμναστικής στην ελληνική γλώσσα από την άνεση του προσωπικού σου χώρου. Οι συνεδρίες γίνονται ζωντανά χρησιμοποιώντας μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Skype και αντίστοιχων μέσων δικτύωσης.

Στις μέρες μας που οι ιώσεις όπως ο Κορωνοϊός μας κρατούν στο σπίτι ίσως είναι η μοναδική λύση να έχεις έναν προσωπικό γυμναστή να σε ανατροφοδοτεί επάνω στη κίνηση σου, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί από έτοιμα βίντεο που υπάρχουν στο διαδύκτιο. Οπότε σκεφτείτε μήπως ταιριάζει και στις δικές σας ανάγκες ένας προσωπικός γυμναστής που θα μπορείτε να αλληλεπιδράτε μαζί του για τη σωστή εκτέλεση των ασκήσεων σας για αποφυγή τραυματισμών.

Ο Δημήτριος Τσαρδάκας καλά εκπαιδευμένος και έμπειρος γυμναστής από το χώρο των ομαδικών προγραμμάτων fitness, του personal training και των σύγχρονων μεθόδων άθλησης είναι στη διάθεσή σου!

  1. Δηλώστε ενδιαφέρον κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο, δηλώστε τα στοιχεία σας, και μετά πατήστε υποβολή: https://www.ormifc.com/επικοινωνία/
  1. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να κλείσουμε το πρώτο διαδυκτιακό  ραντεβού σας. Η διαδικασία της on-line προπόνησης σας θα είναι εύκολη και θα σας εξηγήσουμε πως θα το κάνουμε αφού υποβάλετε τα στοιχεία σας!
  1. Εναλλακτικά καλέστε στο +306948805308

Τώρα η γυμναστική είναι πιο προσιτή από ποτέ!